Konu
:
Vişneli Ve Çikolatalı Fransız Keki
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Ve Çikolatalı Fransız Keki
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Ve Çikolatalı Fransız Keki
125 gr tuzsuz tereyağı
125 gr bitter çikolata
3 yumurta
125 gr tozşeker
3 su bardağı un
1 su bardağı vişne
1 çorba kaşığı tozşeker
Pudraşeker
Vişneli ve çikolatalı Fransız keki:
Çikolatayı benmari usulü eritin
Tereyağını çırpıp eriyen çikolataya ekleyin
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın
Sarılarını da ayrı bir kapta şekerle çırpın
Yumurtalı karışımları çikolatalı karışıma ilave edin
Tahta bir kaşıkla havalandırarak karıştırın
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp bir çorba kaşığı tozşekerle karıştırın
Unu ve şekerli vişneleri karışıma ilave edin
Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın
Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30 dakika pişirin
Kek soğuyunca üzerine pudraşeker serpiştirip bir vişne ve damla çikolatalarla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul