Yalnız Mesajı Göster

Erik Soslu Cheesecake

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Soslu Cheesecake





2 paket burçak bisküvi
(165 gramlık iki paket)
50 gr tereyağı
3 yumurta
2 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı toz şeker
2 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı limon suyu

Üzeri için
7~8 kırmızı erik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su

Erik soslu cheesecake:
Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezinEritilip ılınmış tereyağını ilave edip karıştırınBisküvili karışımdan iki çorba kaşığı kadarını bir kaseye ayırınKalanını dikdörtgen bir kalıbın tabanına ve kenarlarına gelecek şekilde elinizle düzleştirerek yayınKalıbı bu şekilde 15 dakika buzlukta bekletin

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırınYumurta sarılarını bir kaba alıp şekerle beş dakika kadar çırpınKrema, önceden ayırdığınız bisküvili karışım (iki çorba kaşığı) ve peyniri azar azar ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edinEn son olarak yumurta aklarını ekleyin ve tekrar çırpın

Karışımı buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün160 dereceye ayarlı fırında 55-60 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin

Üzeri için erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarınİrice dilimleyip bir kaseye alınŞeker, su ve nişastayı sos tenceresine alıp karıştırınKısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar bir taşım kaynatın ve erikleri içine atın1-2 dakika daha pişirinOcaktan alıp soğumaya bırakın

Cheesecake’i servis tabağına alınErikli sosu üzerine dökünDilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla