Konu
:
Erik Soslu Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Erik Soslu Cheesecake
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Soslu Cheesecake
2 paket burçak bisküvi
(165 gramlık iki paket)
50 gr tereyağı
3 yumurta
2 kahve fincanı krema
1 kahve fincanı toz şeker
2 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için
7~8 kırmızı erik
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
Erik soslu cheesecake:
Bisküvileri mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin
Eritilip ılınmış tereyağını ilave edip karıştırın
Bisküvili karışımdan iki çorba kaşığı kadarını bir kaseye ayırın
Kalanını dikdörtgen bir kalıbın tabanına ve kenarlarına gelecek şekilde elinizle düzleştirerek yayın
Kalıbı bu şekilde 15 dakika buzlukta bekletin
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın
Yumurta sarılarını bir kaba alıp şekerle beş dakika kadar çırpın
Krema, önceden ayırdığınız bisküvili karışım (iki çorba kaşığı) ve peyniri azar azar ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
En son olarak yumurta aklarını ekleyin ve tekrar çırpın
Karışımı buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün
160 dereceye ayarlı fırında 55-60 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletin
Üzeri için erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
İrice dilimleyip bir kaseye alın
Şeker, su ve nişastayı sos tenceresine alıp karıştırın
Kısık ateşte kıvamı koyulaşıncaya kadar bir taşım kaynatın ve erikleri içine atın
1-2 dakika daha pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Cheesecake’i servis tabağına alın
Erikli sosu üzerine dökün
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul