Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Peynirli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Peynirli Kek





2 su bardağı un
Yarım kg ıspanak
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 yumurta
150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık biber
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
1 paket kabartma tozu

Ispanaklı ve peynirli kek:
Dolmalık biberlerin çekirdek ve sap kısımlarını temizleyip küçük zar şeklinde doğrayın Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın
Ispanakları temizleyip yıkayın Süzüp 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ilave ederek mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin

Üç yumurtayı ve tuzu mikserle iki misli kabarıncaya kadar çırpın Kalan yağ, ıspanak püresi, yeşillikler, dilimlenmiş zeytin, biberler ve rendelenmiş kaşarpeynirini yumurtaya ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın

Unu ayrı bir kapta eleyin Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın İç malzemeli karışımı unlu karışıma ekleyip karıştırın Dikdörtgen bir kek kalıbını margarinle yağlayın, un serpiştirin Karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Dilimleyip servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Ispanaklı ve peynirli kek içinde çok fazla un olmamasından dolayı süngerimsi bir görünüm ve yumuşacık bir tada sahip

Alıntı Yaparak Cevapla