Konu
:
Lor Peynirli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Lor Peynirli Kek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Peynirli Kek
200 gr tatlı lor peyniri
3 yumurta
tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pekmez
2 çay bardağı krema
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık içi
1 portakal
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yulaf ezmesi
10~12 kurutulmuş kayısı
Yarım paket kremşanti
1 çay bardağı çilekli süt
Lor peynirli kek:
Kayısıları yumuşaması için ılık suda bekletin
Portakalın kabuğunu rendeleyin
Suyundan bir çorba kaşığı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın
Üç yumurtanın sarılarını aklarından ayırın
Yumurta sarıları, zeytinyağı ve pekmezi bir kaseye alıp mikserle çırpın
Lor peyniri, krema, tarçın, fındık içi, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın
Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin
Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarıncaya ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Kek hamuruna azar azar ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak diğer malzemelere yedirin
Kremşanti ile çilekli sütü mikserle iyice çırpın
Sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika bekletin
Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp yulaf ezmesi serpiştirin
Kek karışımını kalıbın içine dökün
Üzerine kayısıları yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Çilekli kremşantiyle süsleyin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul