Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Kek





200 gr tatlı lor peyniri
3 yumurta
tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pekmez
2 çay bardağı krema
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık içi
1 portakal
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yulaf ezmesi
10~12 kurutulmuş kayısı
Yarım paket kremşanti
1 çay bardağı çilekli süt

Lor peynirli kek:
Kayısıları yumuşaması için ılık suda bekletin Portakalın kabuğunu rendeleyin Suyundan bir çorba kaşığı kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın

Üç yumurtanın sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarıları, zeytinyağı ve pekmezi bir kaseye alıp mikserle çırpın Lor peyniri, krema, tarçın, fındık içi, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip tüm malzemeyi tahta bir kaşıkla karıştırın Elenmiş unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin

Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarıncaya ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın Kek hamuruna azar azar ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak diğer malzemelere yedirin

Kremşanti ile çilekli sütü mikserle iyice çırpın Sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika bekletin

Yuvarlak kek kalıbını yağlayıp yulaf ezmesi serpiştirin Kek karışımını kalıbın içine dökün Üzerine kayısıları yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Çilekli kremşantiyle süsleyin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla