Konu
:
Kuru Fasulye Keki
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Fasulye Keki
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Fasulye Keki
500 gr kuru fasulye
5 yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı süt
Kuru fasulye keki:
Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın
Bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın
Üzerini iki misli
geçecek kadar su ilave edin
Yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzüp püre haline getirin
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın
Yumurta sarıları ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Sırasıyla fasulye püresi, 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş antepfıstığı ve tuzu ekleyerek
pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın
En son yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru
havalandırarak hafifçe karıştırın
Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Üzeri için 1 çorba kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpın
Üzerine yumurta sarılı karışımı sürün
Keki tekrar fırına verin
Isıyı 170 dereceye
indirip 45-50 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul