Yalnız Mesajı Göster

Kuru Fasulye Keki

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Fasulye Keki





500 gr kuru fasulye
5 yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı ince çekilmiş antepfıstığı

Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı süt

Kuru fasulye keki:
Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın Bol suyla birkaç kez yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın Üzerini iki misli
geçecek kadar su ilave edin Yumuşayıncaya kadar haşlayınSüzüp püre haline getirin

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta sarıları ve şekeri mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın Sırasıyla fasulye püresi, 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu, kabartma tozu, tarçın, ince çekilmiş antepfıstığı ve tuzu ekleyerek
pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın En son yumurta aklarını ekleyip tahta bir kaşıkla alttan üste doğru
havalandırarak hafifçe karıştırın

Karışımı yağlanmış fırın kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Üzeri için 1 çorba kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpın Üzerine yumurta sarılı karışımı sürün Keki tekrar fırına verin Isıyı 170 dereceye
indirip 45-50 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla