Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Ve Sade Pankek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Ve Sade Pankek





2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
15 su bardağı süt
bir tutam tuz
15 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket bitter çikolata (80 gr)
15 gr tereyağı

Üzeri için
1 çay bardağı meyve marmeladı
80 gr beyaz çikolata

Çikolatalı ve sade pankek:
Un, şeker ve tuzu derin bir kaba alıp harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin Azar azar süt ilave ederek çırpma teli yardımıyla pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin

Pankek karışımı iki ayrı kaseye ayırın Bir kaseye eritilmiş çikolatalı ve tereyağlı karışımı ilave edin

Bir çay kaşığı kadar zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın Bir kepçe kadar pankek harcından alıp tavaya dökün ve her iki tarafını kızartın Zeytinyağı ve pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın Pankekleri kağıt havlu üzerine üst üste dizip yumuşak kalması için yine kağıt havlu ile örtün

Pankekleri servis tabaklarına aktarın İsteğe göre meyveli marmelat ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla