Konu
:
Çikolatalı Ve Sade Pankek
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Ve Sade Pankek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Ve Sade Pankek
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
1
5 su bardağı süt
bir tutam tuz
1
5 kahve fincanı zeytinyağı
1 paket bitter çikolata (80 gr)
15 gr tereyağı
Üzeri için
1 çay bardağı meyve marmeladı
80 gr beyaz çikolata
Çikolatalı ve sade pankek:
Un, şeker ve tuzu derin bir kaba alıp harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı zeytinyağı ve yumurtaları ekleyin
Azar azar süt ilave ederek çırpma teli yardımıyla pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın
Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin
Pankek karışımı iki ayrı kaseye ayırın
Bir kaseye eritilmiş çikolatalı ve tereyağlı karışımı ilave edin
Bir çay kaşığı kadar zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın
Bir kepçe kadar pankek harcından alıp tavaya dökün ve her iki tarafını kızartın
Zeytinyağı ve pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
Pankekleri kağıt havlu üzerine üst üste dizip yumuşak kalması için yine kağıt havlu ile örtün
Pankekleri servis tabaklarına aktarın
İsteğe göre meyveli marmelat ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul