Konu
:
Lor Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Lor Pastası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lor Pastası
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3
5 su bardağı un
İç malzemesi:
500 gr tuzsuz lor peyniri
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
Lor pastası:
Derin bir kapta yoğurt, sıvıyağ, eritilmiş margarin, şeker ve kabartma tozunu karıştırın
Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamuru ikiye bölüp biraz dinlendirin
Bir kasede lor peyniri, şeker ve sütü karıştırın
Fırın tepsisini yağlayın
Hamurun birini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin
İç malzemeyi hamurun üzerine yayın
Diğer hamuru da aynı büyüklükte açıp üzerine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Üzerini pudra şekeri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul