Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ve Tarçınlı Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Tarçınlı Kek





15 golden elma
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
25 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın

Elmalı ve tarçınlı kek:
Yumurtalar ve 15 su bardağı tozşekeri çukur bir kaseye alıp köpük köpük olana kadar mikserle yüksek devirde çırpın Zeytinyağı ve bir su bardağı sütü yumurtalara ilave edin

Un, pirinç unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaseye alıp harmanlayın Yumurtalı ve sütlü karışıma ekleyip karıştırın Bütün malzemeleri pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın

Golden elmaları soyup dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bir süre bekletin Hamuru yağlanmış ve un serpilmiş yuvarlak kek kalıbına dökün Limonlu suda beklettiğiniz elma dilimlerini süzüp kağıt havluyla kurulayın

Dilimlenmiş elmaları hamurun üzerine hafif sırt sırta gelecek şekilde yerleştirin Tozşekerin yarısını ve tarçını dilimlenmiş elmaların üzerine süzgeçle serpiştirin

Hazırladığınız kek harcını önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35- 40 dakika pişirin Fırından alıp kalan şekeri üzerine serpin ve ılınmaya bırakın Ilınınca servis tabağına alıp dilimleyin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla