Konu
:
Gül Kokulu Kekler
Yalnız Mesajı Göster
Gül Kokulu Kekler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Kokulu Kekler
300 gr bitter çikolata
200 gr tereyağı
200 gr pudraşeker
3 yumurta
2 çorba kaşığı gülsuyu
75 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmuş fındık
Gül kokulu kekler:
Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip harmanlayın
Fındığı mutfak robotunda irice çekin
Bitter çikolataları elinizde kırıp ısıya dayanıklı bir cam kaba alın
Tereyağını da küp şeklinde kesip kabın içine ilave edin
Cam kaseyi kaynar suyun üzerinde tutup buharıyla (benmari usulü) çikolata ve tereyağını eritin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Pudraşeker ve yumurtaları mikserle 1-2 dakika çırpın
Eritilip ılınmış çikolatalı karışım ile gül suyunu ilave edin
Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
En son unlu karışımı ve fındık içini ekleyin
Tahta bir kaşıkla malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın
Karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin
Gonca güllerle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul