Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ve Kara Üzümlü Kek





1 buçuk su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr kayısı
100 gr kuru siyah üzüm

Kayısılı ve kara üzümlü kek:
Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletip elinizle sıkarak süzün Kayısıların üçte ikisinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Kalan kayısıları soyup elma gibi dilimleyin

Un, şeker, yumurta, süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp mikserle pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın Üzüm ve küp doğranmış kayısıları ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın

Hamuru yağlanmış dikdörtgen fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına alın Üzerini kayısı dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla