Konu
:
Şeftalili Ve Kivili Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Ve Kivili Cheesecake
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Ve Kivili Cheesecake
Kek tabanı için
75 gr margarin
1 buçuk paket bisküvi
Yarım çorba kaşığı tarçın
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı kayısı reçeli
Üst malzeme
3 kahve fincanı portakal suyu
1 buçuk çorba kaşığı jöle
1 su bardağı tozşeker
200 gr labne peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt kreması
2 kivi
2 şeftali
Şeftalili ve kivili cheesecake:
Bisküvileri ufalayın
Muskat ve tarçını ekleyip harmanlayın
Margarini bir tavada eritip reçelle karıştırın
Bisküviye ilave edip yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin
Yirmi cm çapında bir kelepçeli kalıba hazırladığınız malzemeyi yayıp bastırarak üzerini düzeltin
Buzdolabına alıp üst malzeme hazır oluncaya kadar bekletin
Portakal suyunu ısıtıp jöleyi ekleyin
Kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtup jöle eriyinceye kadar karıştırın
Ilınmaya bırakın
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın
Yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpın
Labne peyniri ekleyip karıştırın
Jöleli portakal suyunu ilave edip çırpın ve bekletin
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave ederek kar halinde çırpın
Süt kremasına bir tutam tuz ekleyip koyulaşana kadar çırpın
Çırpılmış yumurta akını ve kremayı peynirli karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yedirin
Hazırladığınız karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın
Kalıbı buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin
şeftali ve kivileri soyup dilimleyin
Kalıbı dolaptan çıkarıp meyve dilimlerini üzerine dekoratif şekilde dizip tekrar buzdolabına alın
Bir gece bekletip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul