Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Ve Kivili Cheesecake

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Ve Kivili Cheesecake





Kek tabanı için
75 gr margarin
1 buçuk paket bisküvi
Yarım çorba kaşığı tarçın
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çorba kaşığı kayısı reçeli

Üst malzeme
3 kahve fincanı portakal suyu
1 buçuk çorba kaşığı jöle
1 su bardağı tozşeker
200 gr labne peyniri
4 yumurta
1 su bardağı süt kreması
2 kivi
2 şeftali

Şeftalili ve kivili cheesecake:
Bisküvileri ufalayın Muskat ve tarçını ekleyip harmanlayın Margarini bir tavada eritip reçelle karıştırın Bisküviye ilave edip yedirinceye kadar karıştırmaya devam edin

Yirmi cm çapında bir kelepçeli kalıba hazırladığınız malzemeyi yayıp bastırarak üzerini düzeltin Buzdolabına alıp üst malzeme hazır oluncaya kadar bekletin

Portakal suyunu ısıtıp jöleyi ekleyin Kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtup jöle eriyinceye kadar karıştırın Ilınmaya bırakın

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpın Labne peyniri ekleyip karıştırın Jöleli portakal suyunu ilave edip çırpın ve bekletin

Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave ederek kar halinde çırpın Süt kremasına bir tutam tuz ekleyip koyulaşana kadar çırpın Çırpılmış yumurta akını ve kremayı peynirli karışıma ekleyip yavaş yavaş karıştırarak yedirin

Hazırladığınız karışımı bisküvi tabanının üzerine yayın Kalıbı buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin şeftali ve kivileri soyup dilimleyin Kalıbı dolaptan çıkarıp meyve dilimlerini üzerine dekoratif şekilde dizip tekrar buzdolabına alın Bir gece bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla