Yalnız Mesajı Göster

Karamelalı İncirli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelalı İncirli Kek





6 iri yeşil incir
125 gr tereyağı
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş badem
1 buçuk su bardağı tozşeker

Karamelalı incirli kek:
İncirleri boyuna ortadan ikiye kesin 1 bardak şeker ve yarım bardak suyu kısık ateşte hafif ağdalaşıp altın rengini alana kadar pişirin Ocaktan alıp yağlı kağıtla kaplı bir kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde dökün İncirleri iç kısmı altta kalacak şekilde kalıba yerleştirin

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını kalan tozşekerle krema kıvamında çırpın Yumurta, badem, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın

Hamuru incirlerin üzerine döküp yayın Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Keki servis tabağına ters çevirip alın Soğuyunca üzerine pudraşekeri serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla