Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Sufle

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Sufle





3 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 sivri biber
1 havuç
150 gr İzmir tulum peyniri
100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
100 ml krema
1 tutam tarhun
2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Hamur için
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 çorba kaşığ yoğurt
2 çorba kaşığı su

Kremalı sufle:
Unu yoğurma kabına eleyin Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin

Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun Mısırözü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın Havucu soyup rendeleyin Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın

Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın

Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla