Konu
:
Kremalı Sufle
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Sufle
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Sufle
3 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 sivri biber
1 havuç
150 gr İzmir tulum peyniri
100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı süt
100 ml krema
1 tutam tarhun
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Hamur için
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 çorba kaşığ yoğurt
2 çorba kaşığı su
Kremalı sufle:
Unu yoğurma kabına eleyin
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın
Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun
Mısırözü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın
Havucu soyup rendeleyin
Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın
Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın
Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın
Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul