Konu
:
Gül Seremonisi
Yalnız Mesajı Göster
Gül Seremonisi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Seremonisi
4 su bardağı un
2 su bardağı tozşeker
4 yumurta
1 su bardağı fındık yağı
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
Kırmızı gül yaprakları
Üzeri için
1 çay bardağı gül reçeli
Kırmızı ve beyaz gül yaprakları
1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için
Gonca güller
Gül seremonisi:
Üzeri için kullanacağınız beyaz ve kırmızı gül yapraklarını önce yumurta akına sonra şekere bulayın
Buzlukta bir saat bekletin
Kırmızı gül yapraklarını kurutmak için fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 3 dakika kadar pişirin
Fırından alın
Daha sonra sade kekin içinde kullanmak üzere bir kapta bekletin
Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp mikserle iki misli olana kadar çırpın
Fındık yağını ve sütü ekleyip 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin
Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin
Tahta bir kaşıkla malzemeleri birbirine yedirene kadar karıştırın
Karışımı üç ayrı kaba bölün
Birine ince çekilmiş antepfıstığı, diğerine de kakao ilave edin ve ayrı ayrı karıştırın
Kalan sade karışımı da fırında kurutulmuş gül yapraklarını ekleyin
Karışımların her birini ayrı ayrı yağlanmış dikdörtgen kek kalıplarına dökün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Kek hamurlarını ayrı ayrı pişirdikten sonra üst bölümlerinden fazlalıklarını ince bir tabaka halinde kesin
Her dilimin üzerine önce gül reçeli sürün
Buzdolabında beklettiğiniz gül yapraklarını dizin
Kekin üzerini gonca güllerle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul