Konu
:
Merengli Dondurma Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Merengli Dondurma Pastası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merengli Dondurma Pastası
200 gr vanilyalı dondurma
200 gr çilekli dondurma
200 gr kakaolu dondurma
¾ su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
Mereng için
3 yumurta akı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Merengli dondurma pastası:
Kümbet şeklinde bir kalıbın içini streç film ile kaplayın
Dondurmaları aralarına fıstık serpiştirerek kalıba doldurun ve birkaç saat derin dondurucuda bekletin
Yumurta aklarını kuru ve temiz bir kapta mikserle köpürünceye kadar çırpın
Azar azar şeker ekleyip 4 dakika çırpmaya devam edin
Krem tartar ve vanilya ilave edip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpın
Dondurma kabını derin dondurucudan alıp servis tabağına ters çevirin
üzerindeki filmi kaldırın ve her tarafını mereng ile kaplayın
Pürmüz ile yakıp bekletmeden servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul