Konu
:
Pasta Kremasi Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pasta Kremasi Tarifleri
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pasta Kremasi Tarifleri
Pasta Kreması Tarifleri
pasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır
Pastacı Kreması
500 gr
süt
125 gr
toz şeker
50 gr
un
25 gr
mısır nişastası
2 yumurta
1 çay kaşığı toz vanilya
1
Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın
2
Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın
3
Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün
4
Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın
Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın
5
Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın
sade krema tarifi
2 bardak süt, 3 yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi
Yapılışı:
1
Kalaylı bakır veya çelik bir tencereye süt hariç diğer gereçleri koyup karıştırın
Sıcak ya da ılık olarak sütü azar azar katıp karıştırarak pişirin
2
Ateşten indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın
Soğutup kullanın
yağlı krema-( BUTTERCREAM )
22 cm'lik bir pasta için ;
125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
250 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı kaynamış su
kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir
Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz
Daha sonra pudra şekerini ilave edip yağın ve şekerin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz
En son suyumuzu ekleyip kıvamını verene kadar çırpmaya devam ediyoruz
Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir
Kullanacağınız zaman, bir gün önceden derin dondurucudan normal buzdolabına kaldırmanız yeterli olacaktır
ROYAL ICING kreması
Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir
Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır
Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirebilir
3 adet yumurta akı
1 paket pudra şekeri ( 250 gr)
1/4 limon suyu
kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)
Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz
( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz
Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edipçok az daha çırpıyouz
çikolatalı krema
Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz
100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul