Konu
:
Pancar Turşusu-1
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Turşusu-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Turşusu-1
Malzemeler,
6 adet orta boy pancar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Su
Hazırlanışı,
Pancarların kök ve saplarını kesip bol suyla yıkayın
Düdüklü tencereye pancarları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Tencerenin ilk buhar sesi duyulduktan sonra 20 dakika boyunca pancarları haşlayın
Haşlanan pancarları süzgeç yardımıyla tencerenin içinde alın
Ilınan pancarların kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın
Büyük bir kavanoza pancarları dizin
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin
Pancar haşlama suyuna; sarımsak rendesi, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın
Karışımı pancarların olduğu kavanoza dökün
Kavanozun kapağını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin
Ertesi gün pancar turşusunun tadına bakabilirsiniz
Afiyet olsun
Notlar,
Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar haşlayın
Pancar turşusunu hem tek başına hem de et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz
dır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul