Konu
:
Süs Biberi Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Süs Biberi Turşusu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süs Biberi Turşusu
MALZEMELER
1 litrelik kavanoz
800 gram Bursa domatesi
300 gram süs biberi
300 gram süs biberi
1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
3 yemek kaşığı sirke
6–7 iri diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tuz
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak domatesleri robottan geçirin, bir saklama poşetine doldurun
Poşeti süzme yoğurt yapar gibi bir yere asın ve 2-3 saat bekletin
Bu sürenin ardından domatesin duru suyu alta çökelecektir
İğne veya bıçak ucu yardımıyla poşetin altında küçük delikler açarak bu suyun süzülmesini sağlayın
Limon tuzunu sirkeyle karıştırarak eritin
Süs biberlerinin uç kısımlarına bıçakla küçük birer çizik atın ya da biberlerin saplarını şapkasıyla birlikte çıkarın
İkincisini tercih ederseniz çizik atmanıza gerek kalmaz
Hazırladığınız biberleri kavanoza doldurun
Sarımsakları dövün
Biber hariç tüm malzemeyi karıştırın
Elde ettiğiniz bu sosu kavanoz dolacak şekilde biberlerin üstüne dökün
Kavanozun her yanına sosun ulaşması için kavanozu kapağı kapalıyken yavaş ve dikkatlice sallayın
Kapak ne kadar sıkı kapanmış olsa da turşu beklerken biraz sızma yapabilir, o yüzden kavanozun altına küçük bir tabak koyun
Turşu bir hafta kadar dışarıda bekleyince biberler hafifçe sararacaktır
Bu sürenin sonunda turşunuzu açıp tadını kontrol edebilirsiniz
Ancak kavanozun içinde basınç oluşacağı için ilk açışta dikkatli olun ve kenarından bıçak yardımıyla
havas
ını aldıktan sonra kapağı açın
Kullanıma hazır turşunuzu serin bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul