Konu
:
Turşu Demeti
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Demeti
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Demeti
Malzemeler;
- Lahana sarmasından artan lahana parçaları (veya 6-7 yaprak lahana)
- 2 adet kemer patlıcan
- 3 adet havuç
- 1 avuç nohut
- 5-6 diş sarımsak
- 1 litre kaynamış, soğumuş su
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı;
-Patlıcanları alacalı soyarak uzunlamasına 1 parmaktan biraz daha kısa boyda dilimleyin
(resimdeki gibi) Tencereye tuzlu su koyarak patlıcanları diri kalacak şekilde haşlayıp süzün
- Havuçları soyarak önce enine ikiye bölüp, sonra patlıcanların boyunda kesin
- Maydanozları saplarıyla birlikte bir kaba alarak üzerlerine kaynar su döküp hemen süzün
- Sarımsakları soyarak ikiye bölün
- Nohutları turşu kavanozuna koyun
Sarımsakların yarısını da üzerine ekleyin
- Şimdi patlıcan, havuç ve lahanadan elinize birer adet alarak, bir maydanozla bunları sıkıca sarın
Bütün malzemeler için aynı işlemi uygulayın
Muhtemelen patlıcanlar ve havuçlar biterken elinizde biraz lahana artacaktır
O lahanaları kavanozun dibine dizin
Üzerine kalan sarımsakları serpin
Üzerlerine de hazırladığınız turşu demetlerini dikkatlice dizin
- Kaynatıp soğuttuğunuz 1 litre suya 5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave ederek iyice karıştırın
Bu karşımı kavanoza boşaltın
Kavanoz ağzına kadar dolmalı
Kapağını iyice kapatıp, serin yerde yaklaşık 3-4 hafta kadar ekşimesini bekleyin
Afiyet bal şeker olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul