Konu
:
Karides Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karides Turşusu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides Turşusu
500 gr kabuksuz karides
1 dal maydanoz
1 kereviz sapı
1 soğan
2~3 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
1 dilimlenmiş limon
Salamura için
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
4~5 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane beyaz biber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 tatlı kaşığı kereviz tohumu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı tuz
2~3 dilim limon
Zeytinyağı
1 soğan
Karides turşusu:
Büyük bir tencereye bol su, dilimlenmiş soğan, iri doğranmış maydanoz, kereviz sapı, limon dilimleri ve baharatları alın
45 dakika kaynatın
Daha sonra hazırladığınız sebze suyuna karidesleri ekleyin ve 10 dakika haşlayın
Süzüp soğumaya bırakın
Soğuyan karidesleri büyük bir cam kasede salamura baharatları ve piyazlık doğranmış soğanla birlikte karıştırıp kavanoza aktarın
Başka bir kasede iyice karıştırdığınız limon suyu, sirke, tuz ve zeytinyağını kavanozdaki karideslerin üzerine ekleyin
Salamuranın karideslerin üzerini örtmesine dikkat edip buzdolabında bekletin
Hazırladıktan 5-6 saat sonra tüketebileceğiniz gibi buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul