Konu
:
Yağlı Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Yağlı Biber Turşusu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlı Biber Turşusu
Kullanılan Malzemeler:
1- 3-4 kg yeşil ince sivri biber
2- 2 bardak sirke
3- 1 bardak sıvı yağ
4- bol sarımsak ince kıyılmış
5- yeterince tuz
6- kavanoz
Hazırlık
bir tencerede sirke ve yağ uz ile kaynatılır
ince yeşil biberler yıkanıp sadece sapları kesilir ve kurulanır
Tarifin Hazırlanışı
sivri biberler yıkanır kurulandıktan sonra yağ ve sirke tuz ile bir tencerede kaynatılır
kaynayan karışıma azar azar yeşil biberler eklenir
sararınca delikli kepçe yardımı ile kaynayan karışımdan çıkarılır
bu işlem biberler bitinceye kadar tekrar edilir
daha sonra haşlanmış biberler sıkı sıkı kavanozlara doldurulur
aralarına sarımsak eklenir kalan yağlı sirkeli su dan üzerine dökülür ve kavanozlar kapatılır
15-20 gün sonra yemeğe hazır
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul