Yalnız Mesajı Göster

Yağlı Biber Turşusu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Biber Turşusu




Kullanılan Malzemeler:
1- 3-4 kg yeşil ince sivri biber
2- 2 bardak sirke
3- 1 bardak sıvı yağ
4- bol sarımsak ince kıyılmış
5- yeterince tuz
6- kavanoz

Hazırlık
bir tencerede sirke ve yağ uz ile kaynatılır
ince yeşil biberler yıkanıp sadece sapları kesilir ve kurulanır

Tarifin Hazırlanışı
sivri biberler yıkanır kurulandıktan sonra yağ ve sirke tuz ile bir tencerede kaynatılır
kaynayan karışıma azar azar yeşil biberler eklenir
sararınca delikli kepçe yardımı ile kaynayan karışımdan çıkarılır bu işlem biberler bitinceye kadar tekrar edilir
daha sonra haşlanmış biberler sıkı sıkı kavanozlara doldurulur aralarına sarımsak eklenir kalan yağlı sirkeli su dan üzerine dökülür ve kavanozlar kapatılır15-20 gün sonra yemeğe hazırafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla