Konu: Warak Ayneb
Yalnız Mesajı Göster

Warak Ayneb

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Warak Ayneb





150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
kara biber

Warak ayneb: *Kabakların içini çıkarın Soğanları incekıyın Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın

*Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin

*Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

*Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapınWarak ayneb artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla