Yalnız Mesajı Göster

Pesto Sosu Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pesto Sosu Tarifi




Malzemeler
2 kap/ 2 su bardağı dolusu iri yapraklı fesleğenin sadece yaprakları veya ıspanak veya maydanoz veya dilediğiniz oranda fesleğen, ıspanak maydanoz karışımı

5-10 iri diş soyulmus sarımsak
60-70 gram = 1/2 kap ceviz
tuz+karabiber
½ kap sızma halis zeytinyağı
dilerseniz rendelenmiş eski sert peynir

hepsini robota koyun ve çekin pure yapın
Toplam 1 kap=250 ml olur
PESTO SOSU TARİFİ
Pure olunca küçük kavanoza koyun ve pizzanın en altına ince bir kat sürün hamuru açıp hazırladığınızda ve üstüne istenilen malzemenizi yayın; her makarna tabağına en fazla bir yemek kasığı koyarak sos olarak kullanın üstüne az kaşar rendelenebilir Maydanoz ıspanak ile de veya fesleğen+maydanoz+ıspanakla üçlü pesto yapabilirsiniz ancak fesleğenle yapılan pestonun yerini tutmaz hepsini deneyin kullanın dondurun Yılın her ayı fesleğen bulamayabilirsiniz Küçük kavanozlara koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz Veya buz kalıplarına doldurup önce dondurun, Derin dondurucuya koyacaksanız, kalın naylon torbaya veya ağzı kapaklı naylon kaplara doldurun ki donarken kuruma olmasın Tek tek alıp kullanmak kolay olur Pesto sosu Pizza dışında çorba ve makarna ile de kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla