Konu
:
Pesto Sosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pesto Sosu Tarifi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pesto Sosu Tarifi
Malzemeler
2 kap/ 2 su bardağı dolusu iri yapraklı fesleğenin sadece yaprakları veya ıspanak veya maydanoz veya dilediğiniz oranda fesleğen, ıspanak maydanoz karışımı
5-10 iri diş soyulmus sarımsak
60-70 gram = 1/2 kap ceviz
tuz+karabiber
½ kap sızma halis zeytinyağı
dilerseniz rendelenmiş eski sert peynir
hepsini robota koyun ve çekin pure yapın
Toplam 1 kap=250 ml olur
PESTO SOSU TARİFİ
Pure olunca küçük kavanoza koyun ve pizzanın en altına ince bir kat sürün hamuru açıp hazırladığınızda ve üstüne istenilen malzemenizi yayın; her makarna tabağına en fazla bir yemek kasığı koyarak sos olarak kullanın üstüne az kaşar rendelenebilir
Maydanoz ıspanak ile de veya fesleğen+maydanoz+ıspanakla üçlü pesto yapabilirsiniz ancak fesleğenle yapılan pestonun yerini tutmaz hepsini deneyin kullanın dondurun Yılın her ayı fesleğen bulamayabilirsiniz
Küçük kavanozlara koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz
Veya buz kalıplarına doldurup önce dondurun, Derin dondurucuya koyacaksanız, kalın naylon torbaya veya ağzı kapaklı naylon kaplara doldurun ki donarken kuruma olmasın
Tek tek alıp kullanmak kolay olur
Pesto sosu Pizza dışında çorba ve makarna ile de kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul