07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Falafel Ve Tahinli Sos

500 gr haşlanmış nohut
1 soğan
3 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
4~5 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı karbonat
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Tahin sos için
3 yemek kaşığı tahin
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
Tuz
Falafel ve tahinli sos:
Tahinle hazırlayacağınız soslarla lezzetin farkını tadın Nohudu mutfak robotundan geçirin Maydanoz, biber, sarımsak ve nohudun yarısını robotta iyice karıştırın Bir kaseye aktarıp nohudun diğer yarısını da ilave edin Un, kimyon, kişniş, karabiber, karbonat, tuz ve pul biberi ekleyip yoğurun Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak top şekli verin ve galeta ununa bulayın Kızgın yağda kızartın Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın Sos için bütün tahin, yoğurt, limon suyu, maydanoz ve tuzu bir kasede karıştırın ve falafel ile servis yapın
Falafel ve tahinli sos artık hazır, afiyet olsun
|
|
|