Konu
:
Sardalya İspanyol Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya İspanyol Mutfagi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya İspanyol Mutfagi
750 gram sardalya
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
½ su bardağı galeta unu 50 gram tereyağ
Sıvı yağ
karabiber
kırmızı biber
tuz
Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz
Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirip kapatınız
Maydanozları ince kıyınız ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde kesiniz
Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarmısağı iyice karıştırınız
Balıkları bu karışıma bulayınız
Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıkları diziniz
Artan karışımı balıkların üzerine serpiniz
Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştiriniz
Fırını 180oC’a ısıtıp tepsiyi yerleştiriniz
Balıkları yaklaşık 25 dakika pişiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul