Yalnız Mesajı Göster

Sardalya İspanyol Mutfagi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya İspanyol Mutfagi



750 gram sardalya

4 diş sarımsak

½ demet maydanoz

½ su bardağı galeta unu 50 gram tereyağ

Sıvı yağ

karabiber

kırmızı biber

tuz

Yapılışı:


Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirip kapatınız


Maydanozları ince kıyınız ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde kesinizTuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarmısağı iyice karıştırınız Balıkları bu karışıma bulayınız


Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıkları diziniz Artan karışımı balıkların üzerine serpiniz Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştiriniz Fırını 180oC’a ısıtıp tepsiyi yerleştiriniz Balıkları yaklaşık 25 dakika pişiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla