Yalnız Mesajı Göster

Blini Rus Mutfagından Soslu Gözleme

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Blini Rus Mutfagından Soslu Gözleme



BLİNI (SOSLU GÖZLEME)


Malzemeler:
Sıcak su 3 çorba kaşığı

Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr

Kara buğday unu 40 gr

Un 11 çorba kaşığı (100 gr)

Ilık süt 1,5 bardak

Yumurta sarısı 2 adet

Tuz

Şeker Yarım çay kaşığı

Tereyağı (Erimiş) 100 gr

Krema (ekşimik) 1 bardak

Yumurta akı 2 adet

Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu


Yapilisi:

Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika kadar bekletin


Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın

Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin

Sonra hamurun içine geriye kalan kara buğday ununu katın ve 2 saat dahadinlendirin

Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın

Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın

Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin


Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın

Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın

Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla