Konu
:
Hamurda Salam Alman Mutfagı
Yalnız Mesajı Göster
Hamurda Salam Alman Mutfagı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurda Salam Alman Mutfagı
Malzemeler:
4 kisilik
400 gr
salam
15 gr
maya
50 ml
süt (3,5 yemek kasigi)
330 gr
un (2,5 su bardagi)
2 adet yumurta
50 gr
yumusak margarin
1 adet yumurta sarisi
Tuz
Sos için:
8 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi hardal
1 adet salatalik tursusu
1 demet dereotu
Toz seker
Karabiber
Tuz
Yapilisi:
Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin
Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin
300 gr
unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin
Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun
Düzgün bir hamur elde edin
10 dakika kabarmaya birakin
Hamuru 30x15 cm
büyüklügünde açin
Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin
Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin
20 dakika dinlenmesi için bekletin
Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün
200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2
rafinda 30 dakika pisirin
Sos için, yogurt ve hardali karistirin
Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin
Dereotunu kiyin
Her ikisini sosa karistirin
Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin
Hamurda salamin yaninda servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul