Konu
:
Japon Güneşi Japon Mutfagi
Yalnız Mesajı Göster
Japon Güneşi Japon Mutfagi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Japon Güneşi Japon Mutfagi
Japon Güneşi: japon yemeği
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
1 paket mantar, küp doğranmış
2 adet patlıcan
2 adet yufka
yoğurt,,
Hazırlanması:
Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin
(soğan vs
ilave etmeden kavurma gibi pişsin
) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın
Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın
Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın
Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın
(böylece içi boş sigara börekleri elde edin
)
Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın
Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin
Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul