Yalnız Mesajı Göster

Japon Güneşi Japon Mutfagi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Japon Güneşi Japon Mutfagi



Japon Güneşi: japon yemeği



Malzemeler:

1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
1 paket mantar, küp doğranmış
2 adet patlıcan
2 adet yufka
yoğurt,,

Hazırlanması:

Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin (soğan vs ilave etmeden kavurma gibi pişsin) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın
Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın
Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın (böylece içi boş sigara börekleri elde edin)
Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin
Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla