07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Sufle Çin Mutfagi
4 kişilik malzeme
1 paket derin dondurulmuş karışık sebze (çin sebzeleri),
200 g pirinç,
tuz,
400 g sığır kıyması,
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
2 çorba kaşığı susam yağı,
karabiber,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2 çorba kaşığı soya sosu,
3 yumurta,
150 g ekşi krema,
2 çorba kaşığı taze krema,
2 çorba kaşığı bayır turpu,
kalıp için yağ,
1-2 taze soğan,
50 g soya filizi,
tatlı ekşi acılı biber sosu
1 Sebzeleri çözülmeye bırakın Pirinci tuzlu suda haşlayın Kıymayı sıvı yağ içinde kavurun, sebzeleri katın Tuz, karabiber, limon suyu ve soya sosu ilave edin
2 Fırını 200 derecede ısıtın Yumurta sarılarını ekşi ve taze krema ile çırpın, bayır turpu, limon suyu ve tuz katın Yumurta aklarını sert köpük haline gelene dek çırpın ve sarılara yedirin
3 2 düz oval fırın kabını yağlayın Yumurtalı karışımın üçte ikisini kıymaya yedirin Yumurtalı karışımı kaplara doldurun, kalanını üstüne dökün Kapları fırına koyun, 10-20 dakika pişirin
4 Soğanları halka şeklinde doğrayın, filizlerle karıştırın ve pişmiş yemeğin üstüne serpiştirin Acılı ekşi tatlı sos ile servis yapın
Öneri: Kızartırken ve pişirirken tadı yavanlaştığı için kıymaya bol tuz ve baharat koymanızı tavsiye ediyoruz
|
|
|