Konu
:
Risotti Pişirirken
Yalnız Mesajı Göster
Risotti Pişirirken
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Risotti Pişirirken
İtalyanca ‘küçük pilav’ anlamına gelen risotto, pirinçle yapılan bir yemektir
Pişirirken dikkat etmeniz gerekenler…
Pirinç ilk olarak soğanla birlikte yağda kavrulur, daha sonra suda haşlanır
Ardından isteğe göre tereyağı, sebze, peynir, mantar ya da şarküteri ürünleri ilave edilir
Risotto, içinde kullanılan malzemeye göre isimlendirilir
Örneğin Milano usulü risotto, deniz mahsullü risotto, beyaz etli veya sebzeli risotto gibi…
Zengin malzemeler ile hazırlanan risotto tek başına bir yemek olarak yenildiği gibi, sadece peynirli veya safranlı yapılan risotto et ve balıkların yanında garnitür olarak da tüketilebilir
Mönü içerisinde giriş yemeği olarak servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul