Yalnız Mesajı Göster

Kendi Yağında Böbrek (İrlanda)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kendi Yağında Böbrek (İrlanda)



12 kuzu böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış)
4 dilim kızarmış ekmek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200°C) ısıtınız
Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz
Kabı fırından alınız Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz

Not: İrlandalıların kahvaltıda yedikleri bu yemek, kendi yağında piştiği için lezzetinden hiç birşey kaybetmez Kızarmış ekmek üstünde servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla