Konu
:
Un Sarması (Balkanlar)
Yalnız Mesajı Göster
Un Sarması (Balkanlar)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Un Sarması (Balkanlar)
Malzemeler:
* 1 kg mısır unu
* 5 adet orta boy soğan
* 5 adet orta boy domates veya salça
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
* 3-4 kaşık tereyağ
* Nane
* Karabiber
* Pul biber
* Tuz
* Su
Yapılışı :
Yumuşak kıvamda olacak şekilde; un, sıcak su ile yoğrulur
Bütün malzeme çiğden, karışımın içine katılır ve karıştırılır
Üzüm yaprakları sıcak suda haşlanır
Tencerenin dibine sermek üzere, birkaç üzüm yaprağı ayrılır
Üzüm yapraklarının ortasına iç konularak, bohça biçiminde sarılan sarmalar tencereye dizilir
Üzerine bir tabak, ters çevrilerek konur
Yaprakların üzerine çıkana kadar sıcak su ilave edilir
Suyu çekene kadar, hafif ateşte pişirilir
Üzerindeki tabak alınır ve servis yapılmadan önce üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul