Konu
:
Sarımsaklı Baharatlı Tavuk (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Baharatlı Tavuk (Fransa)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Baharatlı Tavuk (Fransa)
Malzemeler
1 adet büyük boy tavuk
1 yemek kaşığı taze biberiye
15 adet taze patates
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
8 adet orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
20 diş sarmısak
1 demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4 adet adaçayı yaprağı
Yapılışı
Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim
Adaçaylarını tavuğun göğüs derisinin altına yerleştirip, kalan yeşilliği de incecik kıyalım ve tavuğun içine koyalım
Hazırladığımız bu tavuk butlarını mutfak ipliği ile birbirine bağlayalım ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım
Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım
Sarmısağı diş diş ayırıp, soymadan tavuğun etrafına yerleştirelim
Kuru fesleğen ve varsa biberiyeyle tavuğumuzu lezzetlendirelim
Tencerenin kapağını kapatalım ve 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırının 2
rafında, 1 saat 30 dakika pişirelim
Tencereyi fırına koyacağımız için kulplarının ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin
Değilse alüminyum folyo ile iyice sarın
Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım
Tavuğun pişme süresinin son 15 dakikasında dirice haşladğıımız patatesleri ve ortadan dörde böldüğümüz domatesleri de tavuğumuza ekleyelim
Pişen sebzeli tavuğu sıcak olarak parçalayarak servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul