Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Balık Körisi (Pakistan)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Balık Körisi (Pakistan)



Malzemeler

Yarım kilo sert etli balık
8 çorba kaşığı yoğurt
1/4 Çay kaşığı zencefil
Yarım kilo soğan
4 çorba kaşığı yağ veya margarin
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kakule, karanfil, tarçın
Tuz


Yapılışı

Balığı temizleyip şiş yapılacak hale getirir ve yoğurdun yarısında 30 dakika bekletin Soğanların yarısını ince ince doğrayın Yarısını dövün ve buna zencefili katın Kalan yoğurdu karıştırarak ince hale getirin

Yağı kızartın ve doğranan soğanları koyu kahve rengine ürününceye kadar karıştırın Soğanlı-zencefilli sosu, zerdeçal ve tuzu ilâve edin ve bu malzemeyi 2-3 dakika hafif ateşte kızartın Daha sonra balığı ve kalan baharatı ilâve edin ve pişinceye kadar tencereyi ateşte bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla