Konu
:
Tavuklu Ve Biberli Çin Makarnası
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ve Biberli Çin Makarnası
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ve Biberli Çin Makarnası
İÇİNDEKİLER
3 parça Çin makarnası (egg noodel)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş doğranmış sarımsak
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet kemiksiz küp küp doğranmış tavuk budu
10 adet kültür mantarı veya diğer çeşitlerden biri
1 kahve fincanı soya sosu (az gelirse tekrar ekleyin)
Kırmızı ve yeşil dolmalık biber
1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu ve Biberli Çin Makarnası hazırlanışı:
Bir tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suyun içine Çin makarnalarını atın ve 7 dakika haşlayın
Süzdürün
Wok tavaya (başka bir teflon tava olabilir) sıvı yağı koyun ve kızınca, doğranmış tavukları atın
Beyazlaşana kadar kızartın
Piyazlık doğranmış kuru soğanı ekleyin ve bir kaç saniye alt-üst edin
Çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun doğranmış biberleri de tavaya ekleyin
Mantarları dilimleyin ve sarımsakla beraber tavaya ekleyip biraz kavurun
En son olarak soya sosunu, balı ve kırmızı biberi koyun ve hepsini biraz pişirin, ama pek fazla değil
Süzdürdüğünüz makarnaları da ekleyin, sos heryere bulaşana kadar karıştırın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul