Konu
:
Çin Mantısı (Çin)
Yalnız Mesajı Göster
Çin Mantısı (Çin)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Mantısı (Çin)
Malzemeler
250 gram kıyma
1 çay kaşığı zencefil (toz)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı susam yağı
3-4 adet yeşil soğan
2 adet kırmızı acı biber
1 adet yeşil biber
5 yaprak kaşık marulu
1 paket çin yufkası
Yapılışı
Öncelikle kıymayı derin bir kaseye koyun
Marul,biber,sarımsakları ve taze soğanları küçük küçük doğrayın
Doğranmış sebzeleri,zencefili,susam yağını,soya sosunu ve tuzu kıymanın üzerine ekleyip iyice karıştırın
Yufkaları açın ve kare kare kesin
Kare kesilen yufkaların ortasına hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyun ve şekildeki gibi katlayın
Katlamış olduğunuz mantıları bambu bir kaba dizerek içinde su olan bir tencerenin üzerine oturtun
Mantılar su ile temas etmemeli,buharda pişmelidir
Yumuşadıktan sonra ,kontrol ederek pişirme işlemine son verebilirsiniz
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul