Yalnız Mesajı Göster

Çin Mantısı (Çin)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Mantısı (Çin)





Malzemeler

250 gram kıyma 1 çay kaşığı zencefil (toz) 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı susam yağı 3-4 adet yeşil soğan 2 adet kırmızı acı biber 1 adet yeşil biber 5 yaprak kaşık marulu 1 paket çin yufkası

Yapılışı

Öncelikle kıymayı derin bir kaseye koyunMarul,biber,sarımsakları ve taze soğanları küçük küçük doğrayınDoğranmış sebzeleri,zencefili,susam yağını,soya sosunu ve tuzu kıymanın üzerine ekleyip iyice karıştırınYufkaları açın ve kare kare kesinKare kesilen yufkaların ortasına hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyun ve şekildeki gibi katlayınKatlamış olduğunuz mantıları bambu bir kaba dizerek içinde su olan bir tencerenin üzerine oturtunMantılar su ile temas etmemeli,buharda pişmelidirYumuşadıktan sonra ,kontrol ederek pişirme işlemine son verebilirsinizSıcak olarak servis yapınAfiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla