Konu
:
Tarte Tatin (Fransa)
Yalnız Mesajı Göster
Tarte Tatin (Fransa)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarte Tatin (Fransa)
Malzemeler
5 yeşil elma
100 gr
toz şeker
1 limon
200 gr
tereyağı
Yarım paket milföy hamuru
Hazırlanışı
Fransızlar’ın meşhur tartı Tarte Tatin’i hazırlamaya, elmaları soyup dilimleyerek başlayın
Limon suyunda, dilimlediğiniz elmaları ıslatın ki, kararmasınlar
Şekerleri fırına girebilecek geniş bir tavada orta ateşte karamelize edin
(Bu aşamada sakın karıştırmayın
Ara sıra tavayı hafifçe sapından tutarak sarsmanız yeterli olacaktır
) Şeker karamelize olunca elmaları dizip üstlerine birer parça tereyağı koyun
Tereyağı şeker karışımı tavadan taşıncaya dek pişirmeye devam edin
Üzerine incecik açtığınız milföy hamurunu ekleyin ve önceden ısıttığınız 190 derece fırında 25 dakika pişirin
Fırından çıkarttığınızda servis tabağınız hazır olsun
Tavadan ters düz yapıp alacağınız ortaya çıkan muhteşem görüntünün lezzeti garanti
Servis önerisi
Sıcak olarak servis edeceğiniz bir dilim Tarte Tatin’in yanına, bir top vanilyalı dondurma çok yakışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul