Konu
:
Polpetta Napolitano (İtalya)
Yalnız Mesajı Göster
Polpetta Napolitano (İtalya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Polpetta Napolitano (İtalya)
Malzemeler
400 gr
köftelik dana kıyma
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 adet yumurta
l su bardağı mozorella peyniri
2 dilim ekmek
1 su bardağı süt
galeta unu
karabiber
tuz
zeytinyağı
Yapılışı
Kıymayı derin bir kaba aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ,dövülmüş sarımsak ,yumurta ve süte yatırıp sonrasında elimizle iyice sıkarak sütünü akıttığımız ekmekleri ,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra elimizle karıştırarak iyice yoğuruyoruz
Kıymadan cevizden biraz daha büyük bir parça koparıp avcumuzda bastırarak açıyoruz
Ortasına bir parça mozorella peyniri koyuduktan sonra kıymayı kese gibi ağzını büzüp yuvarlıyoruz
kişi başı 3'er adet köfte olacak şekilde 15 adet köfte hazırlayın
Bir tepsiye galeta ununu döküp elimizle yaydırın
Yuvarladığımız köfteleri galeta ununa bulayıp tepside bırakın
bir zeytinyağı koyup köfteleri çevire çevire kızartın
Kızaran köfteleri kağıt havlı serdiğimiz bir tabağa çıkarın
Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın
Bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup domatesleri ilave ederek 7-8 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz
Köfteleri derin bir tencereye dizerek ,pişirdiğimiz domatesleri üzerine döküyoruz
Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte kapağı kapalı olarak ,domatesler yarıya gelene kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul