Yalnız Mesajı Göster

Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yengeç Salatası (Safarat Mutfağı)





100 gr dondurulmuş yengeç eti
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
1 göbek salata
1 turp
1 salçalık kırmızı biber
1 salatalık
5 kornişon turşu
1 limon
4 kiraz domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke, hardal, tozşeker

Yengeç salatası (safarat mutfağı):
Yengeç etini şeritler halinde doğrayın Roka ve maydanozu ayıklayın Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın
Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın Turşuları boyuna ikiye kesin Limonun suyunu sıkın
Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın Kiraz domateslerle tabağın kenarlarını süsleyin
Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirinAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla