Yalnız Mesajı Göster

Tempura (Japonya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tempura (Japonya)





1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı buzlu su
3 temizlenmiş karides
1 uzun dilim havuç
2-3 dilim mantar
2-3 dilim kabak
1 temizlenmiş taze soğan
Soya sosu
Kızartma için sıvıyağ

Tempura:
Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla