Yalnız Mesajı Göster

Domatesli Ladenia (Yunanistan)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Ladenia (Yunanistan)





Hamuru için
200 ml ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3~35 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzeri için
3 dilimlenmiş domates
1 kırmızı soğan (ince doğramış)
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Kuru kekik
Taze kekik

Domatesli ladenia:
Ilık su ve mayayı bir kabın içinde karıştırın Zeytinyağı, tuz ve unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un veya zeytinyağı ilavesi yapın 5-6 dakika yoğurup yağlanmış tepsiye yayın Üzerini örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın

Doğranmış domates, soğan, zeytinyağı, tuz ve biberi harmanlayıp hamurun üzerine yayın Kuru kekik serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin Üzerine taze kekikler yerleştirip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla