Yalnız Mesajı Göster

Paella Valenciana (İspanya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paella Valenciana (İspanya)





1 levrek fileto
200 gr dondurulmuş kalamar
250 gr kuşbaşı hindi göğüs eti
2 dolmalık yeşilbiber
3 dolmalık kırmızıbiber
2 sivribiber
2 domates
6 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
15 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam safran
25 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
Tuz

Paella Valenciana:
Levrek filetoyu iri parçalar halinde kesin Sarımsağı soyup ezin Biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın Domatesleri yıkayıp kurulayın Parmak kalınlığında dilimleyin

Geniş ve yayvan bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın Kalamar ve hindi etini ilave edip 5 dakika kavurun Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin Biberler yumuşamaya başladığında levrek ve karidesi ekleyin Biber salçası, safran, 1 bardak tavuk suyu ve tuz ekleyip su azalana kadar kısık ateşte pişirin

Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın 1 bardak pirinci yıkayıp süzün Kalan zeytinyağını geniş ve yayvan bir tencerede ısıtın Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun Suyu ekleyip diri kıvamda pişirin Deniz ürünleri, tavuk eti, biberler ve domates dilimlerini pilavın üzerine dizin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin Ocaktan indirip üzerine maydanoz serpin Ilık olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla