Konu
:
Paella Valenciana (İspanya)
Yalnız Mesajı Göster
Paella Valenciana (İspanya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paella Valenciana (İspanya)
1 levrek fileto
200 gr dondurulmuş kalamar
250 gr kuşbaşı hindi göğüs eti
2 dolmalık yeşilbiber
3 dolmalık kırmızıbiber
2 sivribiber
2 domates
6 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağı
1
5 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam safran
2
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
Tuz
Paella Valenciana:
Levrek filetoyu iri parçalar halinde kesin
Sarımsağı soyup ezin
Biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın
Domatesleri yıkayıp kurulayın
Parmak kalınlığında dilimleyin
Geniş ve yayvan bir tencerede zeytinyağının yarısını ısıtın
Kalamar ve hindi etini ilave edip 5 dakika kavurun
Biberleri ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin
Biberler yumuşamaya başladığında levrek ve karidesi ekleyin
Biber salçası, safran, 1 bardak tavuk suyu ve tuz ekleyip su azalana kadar kısık ateşte pişirin
Maydanozu yıkayıp süzün ve kıyın
1 bardak pirinci yıkayıp süzün
Kalan zeytinyağını geniş ve yayvan bir tencerede ısıtın
Pirinci ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun
Suyu ekleyip diri kıvamda pişirin
Deniz ürünleri, tavuk eti, biberler ve domates dilimlerini pilavın üzerine dizin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan indirip üzerine maydanoz serpin
Ilık olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul