Konu
:
Nabeyaki Udon (Japonya)
Yalnız Mesajı Göster
Nabeyaki Udon (Japonya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nabeyaki Udon (Japonya)
3-4 ıspanak yaprağı
Yarım pırasa
Yarım havuç
2-3 shitake mantarı
1 yaprak Çin lahanası
2 çorba kaşığı soya yağı
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta
Nabeyaki udon:
Sebzeleri yıkayıp süzün
Pırasayı dilimleyin
Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin
Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin
Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın
Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin
Tavayı ocaktan alın
Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın
Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin
Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin
Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin
Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul