Yalnız Mesajı Göster

Nabeyaki Udon (Japonya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nabeyaki Udon (Japonya)





3-4 ıspanak yaprağı
Yarım pırasa
Yarım havuç
2-3 shitake mantarı
1 yaprak Çin lahanası
2 çorba kaşığı soya yağı
190 gr udon (noodle veya erişte)
2 su bardağı balık suyu
1 yumurta

Nabeyaki udon:
Sebzeleri yıkayıp süzün Pırasayı dilimleyin Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın

Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin Tavayı ocaktan alın Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla