Konu
:
Piroşki (Rusya)
Yalnız Mesajı Göster
Piroşki (Rusya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piroşki (Rusya)
Yarım litre süt
125 gr tereyağı
50 gr yaş maya
1 tutam şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 kg un
İç malzeme için
3 pırasa
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kangal sucuk
4 çorba kaşığı galeta unu
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Susam
Yapılışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın
Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve15 dakika bekletin
Maya kabardıktan sonra kalan süt, yağ ve iki yumurtayı ekleyip karıştırın
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve 30 dakika bekletin
Mayalanan hamuru 30 parçaya bölün ve unlanmış zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın
Pırasaları halka şeklinde doğrayın
Soğanı rendeleyin
Sucuğu zar şeklinde doğrayın
Yağı tavada ısıtıp soğanı ve pırasayı soteleyin
Sucukları ilave edip sotelemeye devam edin
Harcı ocaktan aldıktan sonra galeta ununu ilave edip karıştırın
Elde ettiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasına 2 çorba kaşığı kadar iç malzemeyi paylaştırın
Üzerine kalan hamurları kapatın
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul