Yalnız Mesajı Göster

Yakitori (Japonya)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yakitori (Japonya)





400 gr Piliç Göğüs Kuşbaşı
200 gr Tavuk Ciğeri
2 pırasa
Yarım su bardağı su
1 kahve fincanı soya sosu
2 kesme şeker
Yarım çay kaşığı beyazbiber
Tuz

Yakitori:
Sosu hazırlamak için, su, soya sosu ve kesme şekerleri bir kaba alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın

Eti 3x5 cm büyüklüğünde doğrayın Pırasaları temizleyip 2 parmak kalınlığında dilimleyin Ciğeri yıkayıp süzün ve pırasa ile aynı büyüklükte kesin

Sekiz bambu şişin üzerine fırçayla şekerli sostan sürün Pırasa, rulo sarılmış tavuk eti ve ciğeri sırayla şişlere geçirip hazırladığınız şekerli sosa bulayın Izgarada pişirip gerektikçe üzerine sosu gezdirin Tuz ve beyazbiber serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla