Konu
:
Yakitori (Japonya)
Yalnız Mesajı Göster
Yakitori (Japonya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yakitori (Japonya)
400 gr Piliç Göğüs Kuşbaşı
200 gr Tavuk Ciğeri
2 pırasa
Yarım su bardağı su
1 kahve fincanı soya sosu
2 kesme şeker
Yarım çay kaşığı beyazbiber
Tuz
Yakitori:
Sosu hazırlamak için, su, soya sosu ve kesme şekerleri bir kaba alıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın
Eti 3x5 cm büyüklüğünde doğrayın
Pırasaları temizleyip 2 parmak kalınlığında dilimleyin
Ciğeri yıkayıp süzün ve pırasa ile aynı büyüklükte kesin
Sekiz bambu şişin üzerine fırçayla şekerli sostan sürün
Pırasa, rulo sarılmış tavuk eti ve ciğeri sırayla şişlere geçirip hazırladığınız şekerli sosa bulayın
Izgarada pişirip gerektikçe üzerine sosu gezdirin
Tuz ve beyazbiber serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul