Konu
:
Foccacia (İtalya)
Yalnız Mesajı Göster
Foccacia (İtalya)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Foccacia (İtalya)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1/4 su bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
15 zeytin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı susam
Taze biberiye
Foccacia:
Mayayı ılık suya atıp eriyinceye kadar karıştırın ve 10 dakika bekletin
Geniş bir kaseye unu eleyin
Ortasını havuz gibi açıp şeker, tuz, zeytinyağı ve mayayı ekleyin ve yoğurun
Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın
Hamuru unlanmış zeminde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın
Yağlı kağıt üzerine alın ve bıçakla 3-4 kesik oluşturun
Hamuru yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine aktarın
Üzerini örterek tekrar 30 dakika dinlendirin
Zeytinyağını yumurta sarısı ile karıştırıp hamurun üzerine sürün
Zeytinin çekirdeklerini çıkartıp üzerine dizin
Taze biberiye yaprakları ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul