Konu
:
Çin Usulü Kızarmış Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usulü Kızarmış Pilav
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usulü Kızarmış Pilav
600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz
Çin usulü kızarmış pilav:
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin
Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın
Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın
Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin
Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun
Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın
Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin
Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun
Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul