Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Kızarmış Pilav

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Kızarmış Pilav





600 gr basmati pirinç
150 gr mantar
2-3 havuç
50 gr taze zencefil
300 gr küçük karides
1 su bardağı konserve bezelye
3 diş sarımsak
1 su bardağı sıvıyağ
4 yumurta
5 çorba kaşığı pirinç sirkesi
200 gr taze soğan
Tuz

Çin usulü kızarmış pilav:
Pirinci tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin Diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ve demlenmeye bırakın
Mantar, havuç, zencefil ve karidesleri temizleyip kıyın Bezelyenin suyunu süzün, sarımsakları ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp sırasıyla mantar, havuç, zencefil, karides, bezelye ve sarımsağı ekleyerek kavurun

Yumurtaları ve sirkeyi ayrı bir kapta çırpın ve tavada kızartın Hazırladığınız sebzeli karışıma ekleyin Demlendirdiğiniz pilavı da ilave edip birkaç dakika kavurun Taze soğanların yeşil kısımlarını incecik kıyıp pilava ilave edin ve ateşten alın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla