Yalnız Mesajı Göster

Çin Usulü Tavuk Eti

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usulü Tavuk Eti





300 gr tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr taze börülce
100 gr brokoli
5 diş sarımsak
6 taze soğan
1 kırmızıbiber
1 sarı biber
6 yemek kaşığı tavuk suyu
2 yemek kaşığı soya sosu

Çin usulü tavuk eti:
Börülceleri kaynayan suya atarak 5 dakika haşlayın Sıcak sudan çıkarıp buzlu soğuk suya atarak soğumaya bırakın Tavuk etlerini küp şeklinde doğrayın ve yüksek ateşte zeytinyağı ile soteleyin Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ekleyip 2 dakika daha soteleyin Parçalara ayrılmış brokoli, verev doğradığınız taze soğanlar, börülce, küp doğradığınız biberler ve tavuk suyunu ekleyip soteleyin Soya sosunu ilave edip karıştırın Servis tabağına alarak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla