Konu
:
Pierogi
Yalnız Mesajı Göster
Pierogi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pierogi
Hamur İçin
1 yumurta
1/3 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
İç Harcı için ;
1 adet büyük boy patates
1 / 2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Pierogi:
Soğanları Küçük küçük doğrayın ve tereyağında kavurun
Patatesleri haşlayın
Kavrulan soğanları, tuz ve karabiberi de ekleyip püre haline getirin
Bir kapta yumurta ve sütü çırpın
Sütlü karışıma un eklenir
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir
Hamuru yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakın
Dinlenen hamur mantı hamuru gibi incecik açılıp, iç harcı konur
Bir yumurtanın akını biraz çırpın
Hamuru kapatırken hamurun kenarlarına sürün ve bastırarak kapatın
Hamuru iki yemek kaşığı tereyağında altın rengini alana kadar kızartın
Kızartmak istemezseniz haşlayıp ta servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul