Konu: Pierogi
Yalnız Mesajı Göster

Pierogi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pierogi





Hamur İçin
1 yumurta
1/3 su bardağı süt
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un

İç Harcı için ;
1 adet büyük boy patates
1 / 2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı

Pierogi:
Soğanları Küçük küçük doğrayın ve tereyağında kavurunPatatesleri haşlayın Kavrulan soğanları, tuz ve karabiberi de ekleyip püre haline getirin Bir kapta yumurta ve sütü çırpın Sütlü karışıma un eklenir Ele yapışmayan bir hamur elde edilirHamuru yarım saat buz dolabında dinlenmeye bırakınDinlenen hamur mantı hamuru gibi incecik açılıp, iç harcı konur Bir yumurtanın akını biraz çırpın Hamuru kapatırken hamurun kenarlarına sürün ve bastırarak kapatınHamuru iki yemek kaşığı tereyağında altın rengini alana kadar kızartın Kızartmak istemezseniz haşlayıp ta servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla