Konu
:
Fas Usulü Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Fas Usulü Tavuklu Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fas Usulü Tavuklu Börek
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı soğan
2~3 diş dövülmüş sarımsak
2 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
500 gr tavuk göğüs eti
60 gr badem
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı su
6 yufka
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
Fas usulü tavuklu börek:
Soğanı soyup kıyın
Zeytinyağını tavada ısıtın
Soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip kavurun
Kimyon, kişniş ve zerdeçalı da ilave edip 1-2 dakika daha karıştırın
Tavayı ocaktan alın
Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün ve küçük parçalar şeklinde doğrayın
Bademleri yağsız tavada soteleyin
Maydanozu temizleyip kıyın
Tavuk eti, maydanoz ve bademi soğanlı karışıma ekleyip harmanlayın
Çırpılmış yumurta ve suyu ilave edip karıştırın
Tepsiyi yağlayın
6 yufkayı 30 santimlik kareler şeklinde kesin
Kalan yufkaları da üçer santimlik şeritler şeklinde kesin
Üzerlerini nemli bezle kapatın
İlk yufkanın üzerine tavuklu harçtan serpip kenarlarını içe doğru kıvırın
Açılmaması için iki yufkanın arasına yumurta sarısı sürün
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
İnce yufka parçalarına gül şekli verip böreklerin ortalarında kalan boşluklara yerleştirin
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp tarçın ve şeker serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul